Autoloze zondag van start

© BELGA

In Brussel is zondagochtend 9 uur onder een grijze hemel en met de nodige neerslag de autoloze zondag van start gegaan. Tot 19 uur zijn de meeste auto’s geweerd in het hele gewest. Over heel het land maken 25 steden en gemeenten in het kader van de Week van de Mobiliteit hun centrum autovrij.

bvb

Enkel taxi’s, de hulpdiensten en bestuurders die een uitzondering bekomen hebben, mogen in Brussel de baan op. De snelheid is daarbij beperkt tot 30 kilometer per uur. Ook zonder wagens blijft het verkeersreglement overigens van kracht voor alle weggebruikers.

Voorts zijn er verschillende festiviteiten in de verschillende gemeenten en zijn het dit weekend de Open Monumentendagen in het hoofdstedelijk gewest. De MIVB en De Lijn rijden de hele dag gratis en de belangrijkste metro-, tram- en buslijnen worden extra bediend.

Wie met de trein naar de hoofdstad afzakt, kan gebruikmaken van de “Mobility Deal” van de NMBS: 11 euro voor een treinreis heen en terug tussen twee Belgische stations. Deze aanbieding geldt al heel de week. Wie toch met de wagen naar Brussel reist, kan op verschillende parkings terecht. De bewegwijzering is aangegeven vanaf de Ring. Op parking C van de Heizel is plaats voor 11.000 wagens (5 euro voor de hele dag).

Het Brussels Gewest is helemaal autovrij

In 25 steden en gemeenten wordt vandaag een autoloze zondag gehouden. Het zwaartepunt ligt in Brussel, waar de auto aan de kant moet blijven in het hele Brusselse gewest. Op verschillende plaatsen in de hoofdstad worden festiviteiten georganiseerd. Het weer is jammer genoeg een grote spelbreker: het heeft zo goed als de hele voormiddag geregend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen