1 / 8
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Bijna 1.300 wandelaars stappen van vuur tot vuur en van bier tot bier

De eerste vuurkorvenwandeling 'Van Vuur tot Vuur' van de Landelijke Gilde lokte 1.255 stappers naar Pulderbos. Ze maakten een lus van de windmolen door de bossen van het Revalidatiecentrum en moesten zich oriënteren op vijftig vuurkorven die onderweg als bakens de route aangaven. Onderweg waren er zes proevertjes, waarbij er telkens keuze was tussen een verschillend type van Kempisch Vuur, cola of water. Er waren ook hartige hapjes voorzien. De wandeling was met bijna zeven kilometer ook fysiek een uitdaging.

Kristin Matthyssen

In het revalidatiecentrum konden de vuurkorvenwandelaars naast het water van het prachtig versierde zwembad stappen, waar theelichtjes op vlotten brandden om aandacht te vragen voor zieke kinderen. Op de tegelmuur werd een film geprojecteerd over een meisje dat ondanks haar rolstoel toch nog aan diepzeeduiken deed. In combinatie met de muziek en de setting was dat een magisch moment.

Deelnemen kostte 6 euro, voor 3 euro extra kreeg je er nog een Kempisch Vuur-glas bij. Nadien hield de politiezone Zara een grote alcoholcontrole aan supermarkt Okay. Voor wie alle proevertjes ten volle gedegusteerd had, kon de tocht dus iets duurder uitvallen.

KMa

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER