© BELGA

Herfst in het land: hier en daar kans op een bui

De herfst begint vandaag officieel in ons land en het weer heeft zich daar al aardig aan aangepast. Zondag kunnen er nog verschillende buien vallen bij een temperatuur tot 19 graden, later op de week wordt het droger.

inke

Afgelopen nacht zorgde hevige regen op verschillende plaatsen voor wateroverlast. Zondagochtend kregen de stad Antwerpen, Limburg en de Noorderkempen het natuurgeweld over zich heen. Ook boven Brussel regende het hard. Onder andere in Maasmechelen liepen de wegen onder water en moest de brandweer kelders leegpompen.

Na de ochtendlijke neerslag blijft het zondagmiddag in de Ardennen nog steeds grijs en regenachtig. Elders in het land wordt er een afwisseling verwacht van wolken en opklaringen. Plaatselijk kan een bui voorkomen. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig uit noord tot noordwest. De maxima bedragen 14 tot 19 graden.

Zondagavond en -nacht blijft het in de Ardennen zwaarbewolkt met soms nog wat lichte regen. Elders is het wisselend bewolkt met kans op een lokale bui. Het kwik daalt naar 7 tot 12 graden.

Maandag is het wisselend bewolkt en plaatselijk is een buitje mogelijk. De wind waait matig, aan zee tijdelijk nog vrij krachtig uit noord tot noordwest, met maxima van 13 tot 17 graden.

Later op de week is er rustig herfstweer met wolkenvelden, maar soms ook perioden met zon. Er valt in het algemeen weinig of geen neerslag. De middagtemperatuur loopt op van zowat 16 graden dinsdag naar ongeveer 20 graden zaterdag. In de nacht en ochtend kan mist ontstaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER