Jean Lambrecks vraagt VTM Dutroux-docu niet uit te zenden

© Belga

Jean Lambrecks, de vader van de vermoorde Eefje, heeft VTM gevraagd de dubbelaflevering van ’De Kroongetuigen’ rond de zaak-Dutroux niet uit te zenden. De eerste aflevering zou donderdag op het scherm komen.

aro

In ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert documentairemaker Jeroen Wils een moordzaak. Onderzoekers, deskundigen en nabestaanden komen er aan het woord, en de feiten en de verhoren van de daders worden er gereconstrueerd op basis van de authentieke informatie uit het gerechtelijke dossier.

De tweede reeks van het programma zou donderdag beginnen met een dubbelaflevering rond de zaak-Dutroux. Volgend jaar zal het immers al twintig jaar geleden zijn dat de ontvoeringen en kindermoorden het hele land op zijn kop zetten.

Maar mogelijk gaat de uitzending dus niet door. ‘De advocaat van Lambrecks heeft VTM dinsdagavond een brief gestuurd met de vraag om de dubbelaflevering niet uit te zenden’, zegt hoofdredacteur Kris Hoflack. ‘We proberen de zaak morgen uit te klaren.’

Lambrecks werkte niet mee aan de documentaire. ‘Maar in onze contacten met de familie Lambrecks is er nooit een probleem gerezen. Ik ben dan ook verrast’, zegt Hoflack. De familie Marchal was wel actief betrokken.

Ook Freddy Horion protesteerde al

Het is overigens niet de eerste keer dat er wordt gevraagd om een aflevering van het programma niet uit te zenden. Vorig jaar sleepte meervoudige moordenaar Freddy Horion VTM zelfs voor de rechter. Hij pikte het niet dat de zender een aflevering aan hem zou wijden. Horion moordde in 1979 een heel gezin uit. Hij werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf en probeert nu al enkele jaren voorwaardelijk vrij te komen. Uiteindelijk gaf de rechtbank VTM gelijk, en werd de aflevering gewoon uitgezonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen