© AFP

Nicolas Colsaerts start sterk op British Masters golf, Pieters is 72e

Nicolas Colsaerts is met een openingsronde in 69 slagen de beste Belg op het British Masters golftoernooi (EPGA/4.071.000 euro), dat van start is gegaan op de golfbaan in Woburn. Thomas Pieters startte met een ronde in 72 slagen en staat op een 72e plaats.

Colsaerts zette een foutloze ronde neer in twee onder par en lukte hierbij birdies op de holes tien en vijftien. De Brusselaar had slechts 27 putts nodig voor de achttien holes.

Colsaerts telt vijf slagen meer dan de 21-jarige Engelsman Matthew Fitzpatrick, die alleen de leiding waarneemt en één slag voorsprong telt op een viertal bij wie de Zweed Robert Karlsson, de Schot Marc Warren, de Deen Søren Kjeldsen en de Engelsman Lee Slattery.

Pieters moest op de eerste negen holes twee bogeys op zijn kaart schrijven. Na birdies op de holes elf en dertien kwam hij terug op par. Na een dubbele bogey op de vijftiende hole sloot hij zijn eerste ronde af met een birdie op de laatste hole.

Relecom opent met 47e plaats in Carlow, Joannes staat 84e

Pierre Relecom staat na een openingsronde in 71 slagen 48e op het Irish Challenge golftoernooi (Challenge Tour/180.000 euro), dat van start is gegaan op de Mount Wolseley golfbaan in Carlow.

Relecom startte met twee bogeys maar zette de scheve situatie recht met twee birdies. Er volgde nog een bogey waarop hij opnieuw twee birdies wegputte. Met zijn score in één onder par telt hij zes slagen meer dan de Engelsman Robert Coles, die alleen aan de leiding staat.

Hugues Joannes, met zijn 51e plaats in het Challenge Tour klassement de beste Belg, had 73 slagen nodig en dit na twee birdies maar ook drie bogeys wat resulteerde in een 84e plaats.

Manon De Roey opent met 36e plaats in Colchester

Manon De Roey staat na een openingsronde in 76 slagen (+4) op een gedeelde 36e plaats op het WPGA International Challenge golftoernooi (Let Access Tour/30.000 euro), dat plaatsvindt op de Stoke by Nayland golfbaan in het Engelse Colchester.

De 23-jarige Antwerpse lukte één birdie waartegen ze vijf bogeys op haar kaart moest schrijven. De Roey telt acht slagen meer dan de Spaanse Natalia Escuriola en de Ijslandse Olafia Kristinsdottir, die de leiding waarnemen.

Het WPGA International Challenge is het laatste toernooi dat deel uitmaakt van de Let Access Tour, het tweede niveau in Europa. De Roey staat 36e in het tussenklassement van de Let Access Tour. Enkel de top 5 kan aanspraak maken op een ELPGA Tourkaart voor het seizoen 2016.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer