8 personen opgepakt bij Goliath-actie en achtervolging in Oost-Vlaanderen

Bij een Goliath-actie in het Gentse arrondissement heeft de politie acht personen opgepakt. Drie Albanezen werden op heterdaad betrapt bij een cargodiefstal en werden na een achtervolging van bijna twee uur gevat.

De actie was er in de eerste plaats op gericht daders te vinden in het kader van de strijd tegen onder meer homejacking, inbraken in woningen, autokraken, metaaldiefstallen, voertuigdiefstallen of ramkraken. Er werden ANPR-camera's (Automatic Number Plate Recognition) ingezet en de politie werkte samen met drie private bewakingsondernemingen en met de Dienst Vreemdelingenzaken.

In totaal namen 111 politieambtenaren aan de actie deel. "Acht personen werden gerechtelijk aangehouden. Drie personen van Albanese nationaliteit werden door de Oost-Vlaamse wegpolitie aangehouden omdat ze op heterdaad werden betrapt op cargodiefstal. Twee personen van Nederlandse nationaliteit werden in Evergem aangehouden nadat ze aangetroffen werden met materiaal voor het opzetten van een wietplantage. Twee personen werden in Gent aangehouden wegens drugshandel en in Merelbeke werd één persoon aangetroffen in bezit van inbrekersmateriaal en een taser", zegt de federale politie.

De drie Albanezen werden op de parking van de E17 in Kruibeke betrapt. Ze namen de vlucht met een vrachtwagen met Britse nummerplaat maar stapten kort nadien uit het voertuig langs de kant van de snelweg. Na een zoekactie van bijna twee uur waarbij onder meer een politiehelikopter en een speurhond werd ingezet, werden alle drie de verdachten opgepakt.

Meest gelezen