GETEST. 5 wondermiddeltjes voor je haar

© Franck Provost Expert Extentions

Krullen in een flesje, een ‘gezonde’ stijltang, haarparfum, extentions van bij de drogist en een spray waar je haar sneller van droogt. Vijf beloftevolle ‘haarwonders’ getest.

rdm

1. Stylen zonder schade met deL’Oréal Professionel & Rowenta Steampod

Wat wordt er beloofd? Een ware revelatie, deze kruising tussen een styling tool en een stoomstrijkijzer, omdat hij belooft om zelfs het meest weerbarstige krulhaar in bedwang te houden en je haar sluik te maken zonder de haarvezel te beschadigen. In combinatie met de bijbehorende verzorgingsproducten blijft je haar drie dagen glad en glanzend.

Hoe werkt het? Wordt bij een gewone stijltang de warmte rechtstreeks op het haar toegepast, dan gaat de Steampod de haarlok eerst voorverwarmen met stoom die aan een hoog en continu debiet wordt afgeleverd. Pas daarna droog je de lok met de keramische stijlplaten, zodat de thermische schok wordt beperkt. Een fijn kammetje scheidt de haren tijdens het gladmaken. Voor een nog beter resultaat gebruik je specifieke Steampod-verzorgingsproducten die verrijkt zijn met pro-Keratine en die worden geactiveerd door de stoom.

Getest! Alle conditioners, haarmaskers en droge oliën ten spijt, sinds de zomer is het niet al te best gesteld met mijn haarpunten. Ze zijn dof, droog en als ik mijn (licht krullende) haar glad maak met mijn gebruikelijke stijltang, blijf ik achter met een weinig flatterend hoopje stro. Maar niet met de Steampod, die a) glad maakt zonder het typische en onnatuurlijke plank-effect van een gewone stijltang en b) tegelijk ook daadwerkelijk glans geeft. Mijn haar ziet er voor het eerst in maanden écht gezond uit en voelt aan alsof ik net van de kapper kom (zo zacht!). Zelfs mijn haarpunten lijken een tweede leven te hebben gekregen. Ik kan niet afklokken op drie dagen perfect sluik haar, een opfrisbeurt is elke ochtend nodig. Maar dat is op vijf minuutjes gepiept, dus mij hoor je niet klagen.

+ Het ultieme redmiddel voor weerbarstig probleemhaar. Geeft glans, verzacht en maakt natuurlijk en mooi glad.- De Steampod is een investering. Als je maar af en toe een sluik kapsel wilt, probeer je misschien best eerst een gewone stijltang. Ook een beetje een log toestel, maar dat went snel.

Nu in limited edition ‘Cristal temptation’ met Swarovski-kristallen, 208 euro, bij de L’Oréal Professionnel-kapper. Benieuwd naar de werking van de Steampod? Je kunt ‘m ook even testen in het L’Oréal Professionnel-kapsalon. Daarvoor betaal je 5 euro bovenop je brushing.

2. Sneller föhnen met deOsis+ Blow & Go Thick Blow Dry Spray van Schwarzkopf Professional

Wat wordt er beloofd? Deze spray versnelt het droog blazen van je haar en zorgt tegelijk voor extra volume. Geeft glans, hydrateert en houdt frizz onder controle zonder het haar te verzwaren. Beschermt tegen de warmte van de föhn.

Hoe doe je het? Over je handdoekdroge haar sprayen en gewoon droog blazen.

Getest! De spray laat zich gemakkelijk en gelijkmatig over het haar verstuiven en is zuinig in gebruik (je hebt écht niet veel product nodig). Het verschil in droogtijd is niet spectaculair, maar het is er wél. Ik spaar ‘s ochtends toch gemakkelijk een minuutje of twee uit met deze Blow Dry Spray. Bovendien geeft hij mijn haar ook daadwerkelijk meer volume en glans en hoef ik geen extra product meer te sprayen om mijn haar te beschermen tegen de hitte van de föhn.

+ Een handig all-in-one product voor a) meer volume en glans en b) minder frizz en tijdverlies in de badkamer.- Föhnen gaat inderdaad sneller, maar de droogtijd is nu ook weer niet drastisch veel korter. Verwacht geen mirakels.

Osis+ Blow & Go Thick van Schwarzkopf Professional, 16,95 euro, bij de Schwarzkopf Professional-kapper

3. Lang haar in vijf minuten met deFranck Provost Expert Extentions

Wat wordt er beloofd? Onzichtbare clip-in extentions die alle kapsels meer lengte en volume geven. Om los te dragen, maar ook voor een volumineuze vlecht of feestelijk opsteekkapsel. De extentions hebben de zachtheid en glans van natuurlijk haar. Je kunt ze wassen met shampoo en bewerken met stylingtools (tot 170°). Het bevestigingssysteem met klemspeldjes is onzichtbaar. In zes nuances, van platinablond tot intens zwart.

Hoe doe je het? Elk doosje bevat zes clip-in extentions met verschillende breedtes en een lengte van 56 centimeter (je kunt ze bijknippen). Je bevestigt de strengen bij de haarwortels met klikspeldjes en laat je eigen haar eroverheen vallen. De extentions zijn erg sluik, dus maak eerst je eigen haar glad voor je ze aanbrengt.

Getest! Omdat het nephaar er in daglicht wat onnatuurlijk uitziet (je moet ook een nuance vinden die heel dicht bij je eigen haarkleur aanleunt, wat niet makkelijk is als je maar uit zes tinten kunt kiezen), reserveer ik de extentions voor een feestje. De extentions los dragen is – voor mij – geen optie. Ik krijg mijn haar niet even sluik (het nephaar krullen op 170 graden lukt mij trouwens ook niet), mijn haarkleur is net iets te licht en mijn in laagjes geknipte kapsel verraadt waar mijn eigen haar stopt en de extentions beginnen. Wel heel geslaagd als je op een feestje de show wilt stelen met een glamoureuze updo, want de extentions blijven dankzij de stevige speldjes een hele nacht perfect zitten.

+ Een leuke (en goedkope) kapselswitch voor een feestje. Perfect voor spectaculaire opsteekkapsels.- Niet echt compatibel met het tl-licht van de werkvloer.

Franck Provost Expert Extentions, verkrijgbaar in zes tinten. 29,99 euro, bij de drogist.

4. Een hele dag lekker ruikend haar metLa Petite Robe Noire Hair Mist van Guerlain

Wat wordt er beloofd? La Petite Robe Noire Hair Mist geeft je haar een heerlijk geurtje, zonder glans weg te nemen. Met noten van witte muskus, kersen, zwarte bessen en witte amber.

Hoe doe je het? Simpel: ‘s ochtends een paar pufjes (drie volstaat) over je droge haar verstuiven en een hele dag complimentjes in ontvangst nemen.

Getest! Niet meteen het meest noodzakelijke flaconnetje in de badkamerkast, maar wàt een leuke extra! Deze hair mist droogt mijn haar niet uit (want er zit geen alcohol in), neemt – zoals beloofd – geen sprankeltje glans weg en ruikt de hele dag lang lekker. Zelf ruik je dat niet (want je hersenen filteren geurtjes weg, net zoals bij een gewoon parfum), maar ik sprayde ‘m ‘s ochtends op en ‘s avonds kreeg ik - verwikkeld in een vriendschappelijke omhelzing met iemand die een stukje groter is - een verbaasde ‘Hé, wat ruikt je hoofd lekker’ te horen. La Petite Robe Noire Hair Mist heeft een subtiele en frisse geur (beetje zeepachtig) die je gewone parfum niet overstemt en er ook niet mee vloekt. Uiteraard al helemaal perfect in combinatie met grote Guerlain-zusje La Petite Robe Noire. Wel een kleine waarschuwing: haarparfum is heel verslavend, voor je het weet kun je niet meer zonder.

+ Neemt geen glans weg, droogt niet uit en ruikt een hele dag lang lekker fris.- Haarparfum is een toffe extra, maar in dit geval wel eentje met een prijskaartje.

La Petite Robe Noire Hair Mist van Guerlain, 30 euro (30 ml), in de parfumerie.

5. Waves in een flesje met deMatrix Surf Waves Spray

Wat wordt er beloofd? Een hydraterende spray die meer textuur creëert in golvend haar. Versterkt de natuurlijke slag van het haar zonder pluis of plakkerig gevoel.

Hoe werkt het? Schud goed met de flacon en spray over handdoekdroog of droog haar (op de lengten en de punten). Knijp het product in je haar, zoals je met een mousse voor krullen zou doen.

Getest! Mijn haar is van nature al licht golvend, maar heeft een extraatje nodig om echt te gaan krullen. Deze Surf Waves Spray blijkt een voltreffer. Ik heb niet veel van het product nodig om beachwaves te zien verschijnen. Het mooiste resultaat krijg ik als ik de salt spray op handdoekdroog haar aanbreng en dat vervolgens aan de lucht laat drogen. De waves zijn wel – zoals altijd met een zoutspray – casual en nonchalant. Verwacht dus geen glamourkrullen voor een avondfeest!

+ Zorgt – heel gemakkelijk – voor een speelse slag in je haar. Een krultang of föhn zijn overbodig.- Geeft geen glans, dus eerder voor een nonchalante dan voor een piekfijne krullencoupe.

Matrix Surf Waves Spray, bij de Matrix-kapper.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer