© DVD

© DVD

© DVD

© DVD

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Goede hoop voor 'hels kruispunt'

Moesten er toch aan twijfelen: de verkeersdoorstroming in Mortsel loopt ondanks de gekende files steeds vlotter. Dat zegt burgemeester Erik Broeckx (N-VA) die met een nieuwe voorsorteerstrook naar Borsbeek nog een extra maatregel lanceert.

Seppe Slaets

Volgens Broeckx zijn bepaalde chaosmomenten, zoals recent nog in december, bij een samenloop van omstandigheden onvermijdbaar. “Maar er zijn het voorbije anderhalf jaar wel degelijk heel wat verbeteringen gebeurd. Daarbij hebben we fel lobbywerk geleverd naar de hogere overheden toe om voornamelijk kleine dingen te verbeteren. Maar die werpen hun vruchten af. Want de doorstroming in Mortsel loopt steeds beter."

Problematisch blijft wel de situatie tussen het Gemeenteplein en het kruistpunt met de Krijgsbaan richting Antwerpen. “Liefst over enkele weken al komt er een derde voorsorteerstrook op de Vredebaan richting de R11 en Borsbeek. Nu kun je daar naar links en via de tweede strook naar rechts voor ons centrum of rechtdoor naar Borsbeek. En op dat punt loopt het dan dikwijls vast. Met een bijkomende aanpassing van de groentijden moet dat ervoor zorgen dat het sas, zoals dat momenteel werkt op de Antwerpsestraat, vanaf het Gemeenteplein dan sneller kan leeglopen.”

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet Van Antwerpen - Editie Metropool Zuid

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER