© GvA

Kurt Defrancq prikkelt verbeelding in Antwerpse Fakkel

Verhalen vertellen: Kurt Defrancq krijgt er maar niet genoeg van. Ook in het tragikomische De onderkant van de hemel, vanaf zaterdag 30 april te zien in de Antwerpse Fakkel, gaat hij de verteltoer op.

Peter Briers

In De onderkant van de hemel maakt het publiek kennis met Ferre en André. De eerste is een avonturier, de andere een piekeraar. Als de vrouw van Ferre het afbolt, daagt André hem uit: vlieg met een heliumballon naar de rand van de ruimte. “Tachtig procent van de tijdschriften in een warenhuis schrijft over het geluk. Daar bestaat duidelijk een publiek voor. Onze voorstelling gaat deels over dezelfde thematiek: een man die zegt dat hij bang is voor het geluk. Dat wordt de stuwende kracht van zijn recordpoging.”

Voor het uitbeelden van Ferres ongewone ruimtereis doet regisseur Sébastien De Smet een beroep op de verbeelding van de toeschouwers. “We hebben gekozen voor een bescheiden stilering op een klein speelvlak”, verklapt Kurt. “Voor de illusie van de capsule, die - met Ferre aan boord - naar boven gaat, maken we gebruik van de fantasie van het publiek.”

Praktisch

Tickets kosten 16 euro. www.fakkelteater.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER