Roept de FIFA Anelka op het matje?

© Carl Recine

De Braziliaanse voetbalclub Atletico Mineiro wil klacht neerleggen bij de FIFA tegen Nicolas Anelka. De Franse sterspeler had eigenlijk begin deze maand voor hen moeten tekenen, maar treuzelde zo lang dat de deal toch nog afsprong. Daardoor brak hij volgens de voorzitter zijn precontract

bertschrijvers

Atletico Mineiro maakte zich al op voor een koningskoppel Anelka-Ronaldinho, maar de transfervrije Anelka kwam tot drie keer toe niet opdagen om zijn contract te tekenen. Mineiro had intussen wel al wereldwijd bekendgemaakt dat Anelka kwam en verkocht zelfs al shirts met zijn naam. Daardoor lijdt de club nu veel imagoschade.

Volgens de voorzitter van de club had Anelka wel al een voorlopige overeenkomst getekend dat stelde waar en wanneer hij zijn echte contract zou tekenen. Nadat hij tot drie keer toe zonder waarschuwing een afspraak met de voorzitter miste was het geduld op. Mineiro blies de deal af en wil nu onderzoeken hoe rechtsgeldig hun precontract eigenlijk is.

Het is zeker niet de eerste keer dat Anelka negatief in het nieuws komt door zijn moeilijke karakter. Eerder dit seizoen werd hij nog ontslagen bij West Bromwich omdat hij de quenelle deed, een variant op de hitlergroet.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen