© Tommy Maes

Klasgenoten spelen voetbalwedstrijd voor Zoran

Aan sportcomplex Bleukens in Balen vindt donderdag een voetbalwedstrijd plaats voor de jonge kankerpatiënt Zoran. Klasgenoten van Zoran en hun ouders organiseren de benefietmatch. De opbrengst gaat naar zijn behandeling.

Tommy Maes

Zoran Velickovic is een 11-jarige jongen van Servische afkomst die al zes jaar in België woont met zijn ouders. Hij is de oudste van zes kinderen die allen school lopen in Vrije Basisschool Centrum in Balen. Enkele weken geleden vernam hij dat hij voor de derde keer botkanker heeft. Gevolg is dat Zoran de hele vakantie naar het ziekenhuis moet voor chemobehandelingen. Dat nieuws kwam niet alleen hard aan bij Zoran en zijn familie, maar ook bij zijn klasgenoten van 5 B. Al snel besloten enkele ouders om Zoran te steunen.

“We zijn gestart met de verkoop van lichtgevende armbandjes. We verkochten ze op school, in diverse warenhuizen en op lokale activiteiten. Zoran is onze vriend en we vinden het heel erg dat hij ziek is geworden. We willen hem daarom zoveel mogelijk steunen”, vertellen de klasgenoten van Zoran. Donderdagavond vanaf 19 uur staat er een heus Voetbalfeest op het programma. Aan sportcomplex Bleukens nemen de leerlingen van het vijfde leerjaar het op tegen Verbroedering Balen. Nadien is er nog een optreden van Lomax.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER