© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Dorpsgenoten strijden om titel tijdens Vlaams kampioenschap Kubb

Tijdens het vierde Vlaamse kampioenschap Kubb, deze zaterdag in Lint, verdedigt huidig kampioen, ’t Is Gebeurd! uit Heist-op-den-Berg, zijn titel tegen een tachtigtal andere ploegen. Het belooft een spannende strijd te worden, want ook de Belgisch kampioen, Das Kubb uit deelgemeente Itegem, tekent present.

Kristof Van Rompaey

Kubb is ontstaan in Zweden. Het spel wordt gespeeld in twee teams. Het doel van Kubb is om de houten blokken van de tegenstander omver te werpen met houten staven. Het spel wint de laatste jaren enorm aan populariteit, zeker in Heist. Met zowel de Vlaamse als de Belgische kampioen op haar grondgebied, en nog tal van topploegen in het aanbod, lijkt het erop dat de gemeente over erg vruchtbare grond beschikt voor kubbtalent.

Het Vlaams kampioenschap Kubb telt mee voor de officiële ranking. Voor de ploegen is het de plaats bij uitstek om extra punten binnen te halen. ’t Is Gebeurd! staat momenteel op de eerste plaats in de rangschikking. Het team is ook voor het Vlaams kampioenschap opnieuw de gedoodverfde winnaar. Belgisch kampioen Das Kubb heeft dan weer een moeizaam seizoen achter de rug, maar geeft zich niet zonder slag of stoot gewonnen.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER