OM vordert vier jaar effectief voor poging doodslag aan voetbalveld

Het openbaar ministerie heeft aan de Brugse correctionele rechtbank gevraagd om Bahri T. (40) tot vier jaar effectieve celstraf te veroordelen voor poging tot doodslag. De Turk ging zijn ex-partner en haar nieuwe vriend met een mes te lijf aan het voetbalveld van Dosko Sint-Kruis in Brugge. Niemand raakte hierbij gewond.

Tania B. leerde de beklaagde kennen tijdens een vakantie in Turkije. Na een relatie van 13 jaar kwam het in 2013 tot een scheiding. Bahri T. werd dakloos en kon niet verkroppen dat hij zijn kinderen niet meer mocht zien. Hierdoor begon hij zijn ex-partner te stalken.

In oktober 2014 escaleerde de situatie helemaal tijdens een voetbalwedstrijd van de zoon van het koppel. Volgens een getuige maakte T. met zijn mes steekbewegingen in de richting van de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw. 'Van een intentie tot doden kan geen sprake zijn, hij zwaaide alleen maar met dat mes', aldus zijn raadsman, meester Kris Vincke. 'Mijn cliënt had een goed leven in Turkije, maar is hier alles kwijt. Hij wil alleen maar de band met zijn kinderen onderhouden.' De verdediging vroeg de vrijspraak voor poging doodslag en een voorwaardelijke straf voor de andere feiten.

De beklaagde werd na een maand voorhechtenis vrijgelaten onder voorwaarden. Op 19 december 2014 trok hij echter naar de school van zijn zoon, waarop die voorwaarden werden ingetrokken. Sindsdien zit Bahri T. in de gevangenis. De rechtbank doet uitspraak op 23 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen