© LDN

Jarige Pauline (102) leest nog steeds (zonder bril) en zingt (in het Engels)

In het woonzorgcentrum Hof van Egmont in Mechelen heeft eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA) dinsdagmiddag Pauline Devynck in de bloemetjes gezet voor haar 102de verjaardag.

Leo De Nijn

Pauline, die boeken leest zonder bril, verbleef een groot deel van haar jeugdjaren in Wales. Om dat te staven zong ze op haar verjaardag een bekend Welsh liedje, want zelfs haar Engels is nog steeds goed. Daarna woonde ze meer dan 50 jaar aan de Donkerlei in Mechelen. Ze is nooit gehuwd en is kinderloos gebleven, maar haar vijf neven en nichten, dochters en zonen van wijlen haar broer, ziet ze nog steeds.

Enkele waren van de partij in het Hof van Egmont, waar ze ondertussen al elf jaar verblijft, om samen met haar en de eerste schepen te klinken op haar verjaardag. Pauline is nooit ziek geweest en is nog relatief gezond. Haar liedje “It’s a long way tot Tipperary”, werd in het rusthuis op luid applaus onthaald.Daarna overhandigde schepen Hendrickx de jarige een bos bloemen en een doos Mechelse maantjes. En die deden de jarige haar oogjes blinken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER