Vrouw met overgewicht spendeert meer dan 50.000 euro aan lichaam van haar dromen

De 32-jarige Georgia Ailes uit Washington woog ooit 146,5 kilogram omdat een hormonale aandoening haar metabolisme blokkeerde. Afvallen lukte maar niet en uiteindelijk koos ze voor een maagverkleining, gevolgd door een reeks operaties om de overtollige huid te verwijderen. Vandaag is ze onherkenbaar slank en voelt ze zich beter dan ooit.

vwh

Na veel mislukte pogingen om af te vallen, onderging Georgia Ailes in 2014 een maagverkleining. Hoewel de vrouw na drie weken volledig was hersteld, kreeg ze de eerste drie maanden na de ingreep alleen maar maaltijdvervangende shakes binnen. Op twee jaar tijd slaagde ze erin om een heel gezond eetpatroon te ontwikkelen en te sporten. Ze verloor 76 kilogram en ging van maatje 52 naar maatje 38.

Als een shar-pei

Allemaal goed nieuws, maar toch voelde Ailes zich allesbehalve gelukkig. De vrouw had tijdens haar afslankingsproces veel overtollige huid gekregen en vond dat ze eruit zag als een shar-pei, een hond waarbij veel huidplooien de rasstandaard zijn. Bovendien werd het door de overtollige huid steeds moeilijker om te sporten.

Daarom ging de vrouw bijna een half jaar geleden voor een tweede keer onder het mes. Ze liet al haar overtollige huid wegnemen en koos ervoor om haar boezem te laten reconstrueren. Kostprijs? 64.000 dollar, omgerekend 57.296 euro, die ze deels terugkreeg van haar ziekteverzekering omdat de ingreep gezien werd als een medische noodzaak.

Mama worden

Vandaag is Ailes onherkenbaar in vergelijking met twee jaar geleden. Ze is slank, strak en leidt een actief en gezond leven. “Als ik terugkijk naar wie ik was op mijn zwaarste punt, dan wou ik dat nooit zo zwaar was geworden. Nu heb ik geen spijt, ben ik blij met waar ik sta en met wie ik ben. Ik krijg overal positieve reacties. Vroeger was ik ‘het meisje met het mooie gezicht’, nu heb ik een lichaam dat erbij past. Iemand die me een tijdje niet heeft gezien, heeft een minuutje nodig om me ter herkennen. Ik ben veel veranderd.” De vrouw, die nu 69 kilo weegt, en haar echtgenoot Matthew zijn nu helemaal klaar voor de volgende stap in hun leven: ouders worden. “Vroeger was ik bang om mama te zijn omdat ik te zwaar was en wellicht niet in staat zou zijn om te ravotten met mijn kroost.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer