© Photo News

Zeven fietsendieven opgepakt in één nacht

Op drie verschillende plaatsen in Antwerpen heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag zeven fietsendieven opgepakt en gearresteerd. In twee van de drie gevallen waren de activiteiten van de verdachten te zien op camerabeelden die binnenliepen bij de politie. De buit kon telkens, zonder veel schade aan de fietsen, worden gerecupereerd.

joro

De eerste verdachte werd op camerabeelden gezien omstreeks 02.17 uur. Aan de Brialmontlei was een man een fietsslot aan het doorknippen. De 44-jarige verdachte kon door de politie worden tegengehouden. De fiets kon intact worden overhandigd aan de eigenares.

Korte tijd nadien, om 2.30 uur, belde een getuige naar de politie nadat hij had gezien hoe in de Appelstraat (op de hoek met de Godtsstraat) twee jonge gasten een fiets wegnamen uit de fietsenstalling. Omdat de fiets op slot lag droegen ze de fiets met het achterwiel van de grond. De getuige had de twee verdachten aangesproken. Ze beweerden dat het om hun fiets ging maar ze gingen die dan toch maar terugzetten in de fietsenstalling. De politie kwam intussen ter plaatse en kon de 14- en 16-jarige jongens oppakken.

Om 4.22 uur bewezen de toezichtscamera’s opnieuw hun nut. Op de beelden was te zien hoe op het Koningin Astridplein vier jonge kerels zich verzamelden rond een fiets. Die stond gestald aan de ingang van de ondergrondse parking. Het was duidelijk te zien hoe één van de vier verdachten herhaaldelijk probeerde het fietsslot, dat vast lag rond een verlichtingspaal, los te wrikken. De drie anderen maakten geen aanstalten hun kompaan tegen de houden. Een interventieploeg was snel ter plaatse. De vier mannen (drie van 18 en één van 17 jaar) stonden nog bij de fiets. Ze werden ter plaatse gearresteerd. De fiets, die niet was beschadigd en nog op slot lag, werd ongemoeid gelaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER