© AP

Clippers-coach: ‘Als Donald Sterling blijft, ben ik weg’

De Amerikaanse basketbalcoach Doc Rivers, trainer van NBA-team Los Angeles Clippers, blijft geen goach meer van de club, tenzij voorzitter Donald Sterling vertrekt. Dat raakte woensdag bekend. Van Sterling lekten enkele maanden geleden racistische uitspraken in een telefoongesprek uit. De miljardair kreeg nadien heel wat kritiek te slikken.

jvh

Door de overkoepelende basketbalfederatie NBA werd de 80-jarige miljardair Donald Sterling al levenslang geschorst. Ook kreeg hij een boete van 2,5 miljoen dollar. Er wordt hem ook aangemaand om de Clippers te verkopen. ‘Als Sterling blijft, dan stopt Doc Rivers ermee’, klonk het bij Richard Parsons, interim-manager van de club.

Rivers is zelf ook een zwarte Amerikaan, en nam dus bijzonder veel aanstoot aan de uitspraken van zijn voorzitter, van wie een tape uitlekte waarin te horen viel hoe hij zijn vriendin met aandrang vroeg om niet meer met zwarten om te gaan.

Ex-Microsoftbaas Steve Ballmer is bijzonder geïnteresseerd in de Clippers, en toonde zich bereid om twee miljard dollar op tafel te leggen voor het team. De verkoop wordt geregeld door Sterlings vrouw Shelly, omdat Sterling daartoe door deskundigen onbekwaam werd geacht. Dat vecht Sterling overigens aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal