© jvdv

Prins Filip aan het roer van Wuitensfeesten

Voor het eerst krijgen de Wuitensfeesten een Prins Filip aan het roer. Filip Van Moerzeke werd door de Hamse carnavalisten verkozen tot Wuitensprins.

jvdv

De populaire postbode Filip Van Moerzeke liet vrijdagavond en zaterdag zijn ambities voor de titel van Prins der Wuitens duidelijk blijken, met een prominente aanwezigheid op de kerstmarkt, in het gezelschap van de reuzen uit de Buntstraat, en een opvallende autokaravaan op zaterdag, net voor de verkiezing in zaal H@mbiance.

De carnavalist van ‘k Zout Begot Nie Weten moest tijdens de verkiezing opboksen tegen uittredend prins Fred Van Kerckhove uit Zogge.

‘In tegenstelling tot veel andere gemeenten moeten we in Hamme niet op zoek gaan naar een kandidaat-prins’, stelde voorzitter Etienne De Loose van het Wuitenscomité. ‘Zo’n verkiezing zorgt altijd voor heel wat animo en het is tegelijk een mooie aanzet voor onze traditierijke Wuitensfeesten.’ De 59ste editie van die feesten vindt volgend jaar plaats op 14, 15 en 16 maart.

De kersverse prins was duidelijk ontroerd na zijn verkiezing. ‘Vandaag gaat een grote droom in vervulling’, zo klonken zijn eerste woorden na de bekendmaking van het resultaat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER