Ludo Vandewalle: 'Ook Refaelov is geen mooiweervoetballer meer'

© PN

Wat een verschil met de jaarwende vorig jaar. Toen werd in de ‘kerstwedstrijd’ nog met 1-2 verloren tegen degradatiekandidaat Waasland-Beveren. De primeur van de campagne Christmas@Bruges, met de goed gevonden slogan We Love You Very Muts, leek achteraf vooral op een fragment uit een slechte B-film. De spots werden gericht op de spelers van Club Brugge, die in het midden van het veld bijeengetroept waren als special effect. De spelers werden na de nederlaag pijnlijk uitgefloten. Het werd gezien als de zoveelste krampachtige poging van Club om die speciale plaats in het Belgisch voetbal in te nemen.

Ludo Vandewalle

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Er zijn nog meer verschillen. Op het veld stonden een jaar geleden nog Jørgensen, Gudjohnsen, Lestienne, Odjidja, Tchite, Sobota en Adu. Zes daarvan zijn weg, Sobota is helemaal uit beeld verdwenen. Stenman, Wang, Dierckx, Fatai, en Larsen zaten op de bank. Victor Vazquez werd zoals gebruikelijk na 45 minuten vervangen. Om maar aan te geven: die 1-2 van toen lijkt een eeuwigheid geleden.

Club Brugge, met nog altijd maar 1 nederlaag op 33 wedstrijden, mag meer dan ooit de laatste tien jaar dromen van een nieuwe landstitel. Ze hebben nog twintig competitiewedstrijden voor de boeg, waarvan de helft voor de helft van de punten, en dus is er nog niets beslist. De manier waarop Club zich in de verschillende wedstrijden uit de slag trok, bewijst evenwel dat de typische Brugse spirit terug is. Het was gisteren een helft lang zoeken naar het juiste evenwicht zonder sterspeler Victor Vazquez. Lior Refaelov nam uiteindelijk die rol over.

De metamorfose van Vazquez is al veel besproken maar wat gezegd van Refaelov? De mooiweervoetballer die de voorbije drie jaar maximum aan vijf goede wedstrijden per seizoen kwam, presteert nu al maanden op een heel goed niveau. Net als voor Vazquez werd voor de Israëliër een specifieke aanpak uitgedokterd, zij het vooral op mentaal vlak. Door Michel Preud’homme geprikkeld op het juiste moment en steeds van kortbij gevolgd werd Refaelov over zijn te frequente dode momenten heen geholpen. Met een wekelijkse uitblinkersrol tot gevolg.

Bij Club staat er de jongste weken in nood altijd iemand op. Dat is in de jacht op succes onbetaalbaar.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen