"Wraak op het Amerikaanse vasteland, beerput van terrorisme"

In de discussie over de inbraak bij Sony Pictures Entertainment heeft Noord-Korea de oorlogsretoriek opgedreven. Volgens het regime zijn vergeldingsacties tegen de VS inmiddels van start gegaan.
Kim Jong-un (archieffoto).

Schuwde Noord-Korea stoer taalgebruik bij eerdere reacties op de hacking bij Sony niet, dan trok het regime gisteravond alle registers open met een nieuwe mededeling waarin het fel van zich afbeet en de VS verschillende verwijten en bedreigingen toegooide.

Zoals bekend verdenkt de VS Noord-Korea ervan het brein achter de cyberinbraak te zijn, een beschuldiging die het regime blijft ontkennen. Vermoed wordt dat Noord-Korea de hacking organiseerde uit onvrede met de film "The interview" over een moordcomplot tegen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

"Onze felste vergeldingsmaatregelen zijn intussen gestart", klonk het. "De Amerikanen kunnen zich niet harder vergissen dan wanneer ze denken dat één enkele filmstudio het doelwit van onze represailles is. Ons doel zijn alle citadellen van de Amerikaanse imperialisten tegen dewelke alle Koreanen een diepe wrok koesteren."

"Onze felste weerwraak zal zich tegen het Witte Huis en het Pentagon richten, evenals tegen het hele Amerikaanse vasteland, de beerput van terrorisme. Strijders voor rechtvaardigheid scherpen hun bajonetten, niet alleen in de VS, maar in alle andere delen van de wereld."

"Wij hebben duidelijk bewijs dat de Amerikaanse regering nauw betrokken was bij het maken van deze oneerlijke en reactionaire film", klinkt het tot slot.

Meest gelezen