© Photo News

Honderden mensen herdenken doodgeschoten agenten

In New York hebben zondagavond honderden mensen de twee doodgeschoten agenten herdacht. In stadsdeel Brooklyn kwamen ze samen voor een stille wake. Zaterdag had in Brooklyn een 28-jarige man twee agenten in het hoofd geschoten. Een van hen was van Aziatische origine, de andere van Latijns-Amerikaanse afkomst. De dader schoot zichzelf daarna dood.

skn

Het is nog onduidelijk of de daad samenhangt met de recente protesten tegen politiegeweld in de Verenigde Staten. Volgens politieofficier Robert Boyce was de dader gekend bij de politie. De 28-jarige was al negentien keer opgepakt. Hij werd onder meer in de staat Georgia beschuldigd van illegaal wapenbezit en diefstal.

President Barack Obama betuigde zijn medeleven aan het hoofd van de politie in New York tijdens een telefoongesprek. Hij riep de bevolking op af te zien van geweld. Eerder had hij zich in zijn vakantieoord Hawaii al uitgesproken. ‘Ambtenaren die onze gemeenten dienen en ze beschermen, riskeren voor ons iedere dag hun veiligheid.’ Daarvoor verdienen ze respect en dankbaarheid, aldus Obama.

Volgens Boyce had de dader op sociale netwerken al bedreigingen tegen politieagenten geuit en zich woedend uitgelaten over de dood van twee zwarte mannen door politiegeweld. Hij zou ook een video gepubliceerd hebben met een brandende Amerikaanse vlag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER