© GVA

Achtervolging eindigt met crash tegen woning

Op de Herenthoutsesteenweg in Bouwel (Grobbendonk) is een achtervolging die startte in Brasschaat geëindigd met een ongeval. De verdachten konden te voet ontkomen.

MARC PEETERS

Slimme camera’s merkten vrijdag rond 22u in Brasschaat een voertuig op met gestolen nummerplaten.

Politiediensten zetten meteen de achtervolging in. Het verdachte voertuig koos de E313 richting Hasselt. Onderweg werden snelheden gehaald van 200 kilometer per uur. Het gezochte voertuig reed bovendien met gedoofde lichten.

De wagen verliet de snelweg via afrit Grobbendonk (Herentals-West) en draaide linksaf richting kruispunt Lindekens. Aan de Lindekens ging het opnieuw links richting Herenthout. “Op de Herenthoutsesteenweg in Bouwel aan de voetbalterreinen van Excelsior Bouwel, kwam het tot een frontale aanrijding met een tegenligger”, klinkt het bij de politie. “Een van de wagens vernielde een betonnen tuinmuurtje en kwam tot stilstand tegen een huis. In de gevel moesten enkele stenen eraan geloven.”

“De klap was behoorlijk zwaar, maar de drie tot vier inzittenden van het achtervolgde voertuig waren nagenoeg ongedeerd en vluchtten meteen te voet weg. Dat gebeurde via de tuinen en de hoven van de woningen in de buurt.”

De achtervolgers, voornamelijk inspecteurs uit Antwerpen die de omgeving nauwelijks kennen, raakten het spoor bijster. Een zoektocht leverde niet meteen resultaat op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER