© AP

Simon Gerrans breekt sleutelbeen en mist Tour Down Under

De Australische wielrenner Simon Gerrans moet verstek laten gaan voor de Tour Down Under (17-25/01), die hij in 2014 voor de derde keer won. Ook zal hij begin januari zijn Australische titel op de weg niet verdedigen. Tijdens een trainingstocht op de mountainbike kwam hij zondag ten val, met een sleutelbeenbreuk als gevolg. Maandag gaat de Australiër onder het mes. Dat maakte zijn team Orica-GreenEdge bekend.

dmm

‘Ik kwam hard ten val op mijn linkerzijde’, zo klinkt het. ‘Meteen toen ik de grond raakte, wist ik dat ik mijn linkersleutelbeen gebroken had.’ Gerrans zal nu een week tot 10 dagen niet op zijn fiets doorbrengen.

‘Jammer genoeg doet het er niet toe hoe goed mijn herstel verloopt vanaf nu, ik denk dat ik sowieso in januari niet op hoog niveau zal kunnen rijden’, verklaarde de 34-jarige Gerrans. ’Het is beter dat ik voldoende tijd uittrek voor de revalidatie.’

De Australiër verlegt zijn focus naar de voorjaarsklassiekers. In maart wil hij er opnieuw staan. Afgelopen seizoen toonde hij zich de beste in Luik-Bastenaken-Luik en won hij de GP’s van Québec en Montréal. Op het WK in Ponferrada behaalde hij de zilveren medaille.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen