© WAS

Beerschot-Wilrijk zet kampioenschap extra in de verf met ongeslagen thuisstatus

In de laatste wedstrijd van het seizoen stond enkel de sportieve eer op het spel, want noch Beerschot Wilrijk, noch Zwarte Leeuw had enig belang bij puntenwinst.

Hugo Fret

Uiteraard wou Beerschot Wilrijk ongeslagen blijven op het Kiel en liefst de drie punten thuishouden, om zo met een beter totaal te eindigen dan vorig seizoen. De gasten hadden blijkbaar maar één doelstelling en die luidde niet verliezen. Ze lieten dan ook het balbezit aan de thuisploeg en trokken een dubbele verdedigingsgordel op voor hun doel. In het beste geval kon zo een appel uit de kast vallen in de vorm een doelpunt bij een zelfzame tegenaanval.

Beerschot Wilrijk dwong tal van hoekschoppen af, maar aan kansen geraakte men niet, hoewel voortdurend met geduldig combinatievoetbal naar oplossingen werd gezocht. De beste kans viel nog voor de voeten van Soffers die plots alleen voor doelman Snyders opdook. Snyders reageerde echter attent en redde met de voet.

Voor een goede wedstrijd heb je twee ploegen nodig die willen voetballen en dat wou Zwarte Leeuw duidelijk niet. Het was dus enkel hopen op een minder saaie tweede helft. De Beerschotaanhang zette zich achter hun ploeg, maar voor veel verandering in het spelbeeld zorgde dat niet. Om aan uitgespeelde kansen te geraken was de laatste voorzet of de ultieme controle bij Beerschot Wilrijk ook vaal te slordig.

Coach Spaenhoven voerde dan een dubbele wissel door en bracht Schaessens en Snoeys in de ploeg voor Nicot en Laevaert die beiden afscheid nemen van Beerschot Wilrijk. Beiden werden door de supporters een lang en warm applaus getrakteerd.Toen na een geslaagde een-twee tussen De Beule en Snoeys, Ventôse diep werd gestuurd, zorgde deze van schuin voor doel voor het verlossende doelpunt. Zo won FCO Beerschot Wilrijk hun laatste wedstrijd in vierde klasse dik verdiend, zij het niet zonder veel moeite en slechts met het kleinste verschil.Doelpunten: 83' Ventôse 1-0

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners