Man toont onderzoekers hoe hij vrouw doodde in kinderkledingwinkel

© BELGA

De 48-jarige Danny K. uit Peer is vrijdagmorgen vanuit zijn cel overgebracht naar de kinderkledingwinkel in Stokkem waar de reconstructie plaatsvond van de moord op zijn 45-jarige vrouw Inge Jonkers. De Steenkuilstraat, pal in het centrum van Stokkem, werd volledig afgesloten.

De civiele bescherming van Brasschaat had hekken geplaatst om alles aan het zicht te onttrekken. De wedersamenstelling verliep met momenten emotioneel voor de verdachte.

De veertiger legde vrijdag gedetailleerd uit hoe hij zijn vrouw om het leven bracht op zondag 15 november 2015. De dag erna stapte hij naar de lokale politie om te vertellen dat hij zijn vrouw gewurgd had. De politie vond in de kinderkledingwinkel het levenloze lichaam van de vrouw.

De wedersamenstelling, die van ongeveer 11 tot 12.30 uur duurde, werd volledig gefilmd. De advocaten van de verdachte, Jan Keulen en Kristof Bormans, woonden de wedersamenstelling bij, net als de Tongerse onderzoeksrechter, de parketmagistrate, de wetsdokter, de gerechtspsychiater en -psycholoog en rechercheurs van de lokale politie Maasland. Ook de burgerlijke partijen, de nabestaanden van Jonkers, waren aanwezig. Het slachtoffer had twee kinderen uit een eerdere relatie.

Gokverslaafd

Ernstige financiële moeilijkheden vormden de aanleiding voor het drama in Stokkem. De man was gokverslaafd en verspeelde zijn centen in casino’s. Hij spendeerde zijn geld ook aan de dames van plezier. De man zag het door de immense schuldenberg niet meer zitten. Hijzelf had nochtans een goed inkomen met een job in de nachtpost en een bijverdienste als voetballer.

Het slachtoffer had naast de winkel in Stokkem nog een vestiging in Peer. Zondagavond 15 november 2015 waren ze beiden in de kinderkledingwinkel, waar ze de nacht doorbrachten. Na het doden van zijn vrouw, zou de verdachte overwogen hebben om zelf uit het leven te stappen, maar blijkbaar kwam hij op zijn stappen terug. Hij besefte wat hij had aangericht en besliste om zichzelf bij de politie aan te geven. Sindsdien zit de man achter de tralies.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen