Eveline Peleman finisht vierde in D-finale WK roeien

Op het WK roeien in het Franse Aiguebelette is Eveline Peleman, de uittredende wereldkampioen bij de vrouwen in skiff lichtgewicht, zaterdag als vierde geëindigd in de D-finale van de skiff (open categorie). De Gentse sluit haar WK af met een 22e plaats op 33 skiffeuses, waarmee ze een ver van de elf olympische tickets bleef.

mtm

Het was van in de eerste WK-race al duidelijk dat Eveline Peleman de voorbije maanden de kloof met de zwaargewichtklasse niet had kunnen dichten. Twintig seconden van je besttijd, waarmee je wereldkampioene werd, afknijpen is in topsport een schier onmogelijke opdracht. Peleman werd dan ook nog in het begin van 2015 geveld door klierkoorts. Door die conditionele achterstand geraakte ze voor dit WK niet meer tijdig op het gewenste niveau.

In haar D-finale lag ze halfweg vijfde. In de tweede wedstrijdhelft gleed Peleman voorbij de Servische Arsic en finishte dus vierde, weliswaar toch nog meer dan dertien seconden na de Russin Julia Levina, de grote tegenvaller in dat nummer want vorig jaar werd Levina nog zesde in de A-finale.