© WAlter SAENEN

Crisis dreigt al op Lisp na schamele 1 op 9

Lierse heeft zijn start in de Proximus League compleet gemist. Na een fletse 1 op 6 buitenshuis liep het gisteren ook bij hun eerste thuismatch compleet mis voor de Pallieters. Een ondermaatse prestatie en 1-2 verlies tegen Union houden de Lierenaars in de kelder van het klassement.

KURT GULDENTOPS

En dan te zeggen dat uitgerekend de komst van Union een nieuwe start moest inluiden voor Lierse. Nadat de zomermercato als grote schuldige werd aangewezen voor het falen van de voorbije weken, bleven de Pallieters ook gisteren nog grotendeels in hetzelfde bedje ziek. Geen organisatie achterin, te weinig discipline tussen de lijnen en nog altijd een manco aan efficiëntie. Al probeerde de heropgeviste Etien Velikonja dat laatste bij zijn terugkeer wel een beetje te verbloemen. Nadat Lierse na amper twee minuten al tegen een lullige tegengoal was aangelopen, tekende de Sloveen rond het halfuur meteen voor zijn eerste treffer.

“Ach, wat kopen we er voor?”, haalde Velikonja de schouders op. “Ik had trouwens ook tweemaal moeten scoren. Die bal tegen de lat na rust moet gewoon binnen, en dan komen we op voorsprong. Dan wordt het misschien nog een andere match. Maar ik mis nog wat matchritme. Het was mijn eerste competitieve optreden dit seizoen.”

Die bal tegen het kader van Velikonja was bovendien een van de zeldzame kansen voor Lierse in een flauwe tweede helft. Daarin kregen de Lierenaars goed een kwartier voor het einde uiteindelijk het deksel op de neus.

LIERSE: Brondeel, Bougrine, Diaby, Habarugira (55’ Kofi), Yakubu, Ankomah, Sabaouni, Diomande, Tahiri (59’ Tauil), Thiago (77’ Benson), Velikonja.

UNION: Sadin, Mpati, Martens, Massengo, Cabeke (79’ Onana), Neels, Morren, Zitté (70’ Da Silva), Wallaert, Rajsel (72’ Kaminiaris), Fauré. DOELPUNTEN: 2’ Zitté 0-1, 28’ Velikonja 1-1, 73’ Cabeke 1-2.

GELE KAARTEN: Morren, Neels, Martens, Thiago, Fauré.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Verslycken.

TOESCHOUWERS: 4 193.

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL