© JVS

Steek eens een meelworm tussen uw sandwich

Bij broodjeszaak ’t Booke in Westmalle kun je voortaan naast het gewone gamma ook insectenburgers eten. Ze worden verkocht onder de naam Bugs Burgers en bestaan voor 30 procent uit meelworm en 70 procent plantaardig materiaal. Een primeur in de Voor- en Noorderkempen.

JVS

’t Booke is gelegen op het Bergplein in Westmalle en wordt al zes jaar uitgebaat door Tom Borremans en zijn vrouw Chrisje Mintjens. “Uit boeken leerde ik meer over het bestaan van Bugs Burgers. Dat soort burgers konden jongeren de voorbije zomer al eten op Pukkelpop en het succes was enorm. Ook ik was er direct voor gewonnen en via het internet kwam ik bij de juiste leverancier terecht.”

Chrisje voegt eraan toe dat de smaak heel lekker is, ook haar medewerkers in de zaak eten de meelwormburgers graag. “Er zijn twee soorten: een zacht hamburgerbroodje dat we beleggen met een meelwormburger, sla, tomaat, smeltkaas en een barbecuesausje. Daarnaast hebben we een rechthoekig ciabattabroodje belegd met een meelwormburger, sla, tomaat, gesmolten brie en een bieslooksausje. Ze kosten 5 en 6 euro.”

De calorische inhoud van zo’n burger van 80 gram is te vergelijken met rauwe zalm: er zit maar 9 procent vet in en weinig koolhydraten. “Het is een gezond product: alle essentiele aminozuren en elf vitaminen zijn erin aanwezig”, besluit Tom.

’t Booke, Antwerpsesteenweg 228, 2390 Westmalle, 0499.70.57.55

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER