Flipkens stapt mee in nieuwe tennisconcept

© AFP

Kirsten Flipkens gaat deelnemen aan de eerste editie van de International Premier Tennis League, een tennistoernooi dat vanaf 28 november georganiseerd wordt in vier Aziatische landen. Ook toppers als Sharapova, Andy Murray, Serena Wiilemas, Djokovic en Federer doen mee.

Vier ploegen van maximaal tien spelers zullen het tussen 28 november en 13 december tegen elkaar opnemen in Manilla, Dubai, New Delhi en Singapore. Op het programma staan wedstrijden in het enkelspel bij de mannen, in het enkelspel bij de vrouwen, in het dubbelspel en in het gemengd dubbelspel. Bovendien zullen ook enkele tennislegendes het in Azië tegen elkaar opnemen.

Kisten Flipkens zal deel uitmaken van het Manila Mavericks-team, met daarin verder ook Andy Murray, Jo-Wilfried Tsonga, Carlos Moya, Daniel Nestor, Treat Huey en Maria Sharapova. Novak Djokovic is de vedette van de UAE Royals, Roger Federer van de Indian Aces en Serena Williams van de Singapore Slammers. Het team dat de meeste overwinningen pakt, wint het toernooi.

Opvallend is dat de reekshoofden tijdens het toernooi zelf hun tegenstanders mogen kiezen. De organisatie beschikt over een prijzenpot van een miljoen dollar.

(belga)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen