Wereldkaart toont wat onze grootste angsten zijn

© Shutterstock

Uit een ondervraging van het ‘Pew Research Center’ blijkt dat de wereldbevolking niet echt op z’n gemak is. Verschillende wereldproblemen boezemen hen angst in en deze vrees blijkt vaak streekgebonden.

kvd

De onafhankelijke Amerikaanse analysebank ‘Pew Research Center’ liet begin dit jaar een enquête rondgaan bij 48.000 mensen uit 44 landen waarin gevraagd werd aan te duiden wat hen het meeste angst aanjaagt. Men had keuze tussen vijf categorieën: AIDS en andere ziektes, nucleaire wapens, vervuiling en milieu, ongelijkheid, en religieuze en etnische haat. De antwoorden werden met behulp van het digitale nieuwsplatform ‘Quartz’ in percentages gegoten en voorgesteld op de wereldkaart.

Als we focussen op de werelddelen blijken Europa en de Verenigde Staten vooral schrik te hebben voor de kloof tussen arm en rijk. In Azië boezemen vervuiling en milieukwesties het meeste angst in en in Latijns-Amerika zijn het de nucleaire wapens die men vreest. De Afrikanen geven aan dat ze vooral bang zijn voor AIDS en andere ziektes en in het Midden-Oosten is men niet gerust over religieuze en etnische haat.

Wat de landen betreft vrezen vooral Japan, Rusland, Oekraïne, Brazilië en Turkije voor nucleaire wapens. De angst voor religieuze en etnische haat overheerst het meest in India, Israël, de Palestijnse gebieden, Libanon en Maleisië, maar ook in de Verenigde Staten. In Frankrijk is de angst verdeeld tussen ongelijkheid en religieuze haat.

Foto: www.qz.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer