© Kristof Van Rompaey

© Kristof Van Rompaey

© Kristof Van Rompaey

© Kristof Van Rompaey

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Wensproject neemt leerlingen mee terug in de tijd

De leerlingen van het vierde leerjaar van basisschool De Zonne in Zonderschot keerden dinsdag voor een dag terug naar de middeleeuwen. De kinderen zagen hun wens in vervulling gaan dankzij het project de Droomboom van de Heistse jeugddienst.

Kristof Van Rompaey

Eind vorig jaar ging een 'wensfee' van de jeugddienst langs bij de Heistse basisscholen. Alle derde en vierde leerjaren van de deelnemende scholen mochten per klas een wens indienen. Enkele daarvan werden geselecteerd om waarheid te worden. Als laatste werd de wens van 25 leerlingen van De Zonne ingewilligd.

Verkleed als ridder of jonkvrouw kwamen de kinderen dinsdagochtend aan op school, waarna een huifkar hen vervoerde naar een middeleeuwse locatie. Aan de Chirolokalen op de Blokstraat leefden de kinderen zich in de voormiddagdag uit met tal van volksspelen. 's middags werden ze getrakteerd op een heus middeleeuws banket, en in de namiddag keken ze met grote ogen naar de roofvogels van Valkerij Neverland. "Het was een heel leuke dag", vertelt Nette Heremans. "Alleen vond ik het spijtig dat ik als prinses verkleed moest gaan. Ik had eigenlijk veel liever ridder geweest", glimlacht ze.

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER