Opnieuw grote politieactie in Gentse prostitutiebuurt

De Gentse politie heeft afgelopen nacht opnieuw een grootschalige controleactie georganiseerd in de prostitutiebuurt, waar onder meer Franse toeristen overlast blijven veroorzaken. "We hebben drie geseinde personen opgepakt, acht mensen betrapt met wapens en nog eens acht personen aangetroffen met gebruikershoeveelheden drugs", zegt woordvoerder Manuel Gonzalez van de Gentse lokale politie.
Archieffoto

De lokale politie kreeg bijstand van de federale politie en van zes Franse collega's, onder wie twee gespecialiseerde grenscontroleurs. Het is de zevende keer dat Franse agenten in Gent controles helpen uitvoeren. "Afgelopen nacht waren er opmerkelijk minder Franse toeristen, maar het blijft een fenomeen dat onze aandacht vereist", zegt politiewoordvoerder Gonzalez.

De actie leidde tot de arrestatie van drie geseinde personen voor onder andere illegaal verblijf in het land en voor het niet naleven van gerechtelijke voorwaarden. De politie betrapte vijf mensen met een mes en drie anderen met een boksbeugel, pepperspray of een matrak. Acht personen werden aangetroffen met gebruikershoeveelheden drugs.

De politie inde onmiddellijke 2.785 euro aan minnelijke schikkingen. In totaal werden 15 GAS-boetes uitgeschreven, waarvan 10 voor prostituees die te schaars gekleed gingen.

 

Meest gelezen