© rr

Speler roept tijdens tenniswedstrijd naar Joodse tegenstander: “Ze hadden jullie allemaal moeten vergassen”

Ik was echt in shock, dit kwam zomaar uit het niets”, zegt Antwerpenaar en Jood Serge N. (41). Tijdens een tenniswedstrijd op het Kiel kreeg hij te maken met antisemitisme.

sam reyntjens

“Ze hadden jullie allemaal moeten vergassen.” Dat kreeg de 41-jarige Serge N. uit Antwerpen vrijdag te horen tijdens een toernooi op de tennisvelden van club De 7e Olympiade. In de schaduw van het Olympisch Stadion speelde N. die middag de halve finale van het toernooi. Daarin nam hij het op tegen Alain V., lid van de Brasschaatse tennisclub RUA.

Tijdens de wedstrijd kwam het tot onenigheid over een punt. N. wilde verhaal gaan halen bij de wedstrijdleiding maar dat schoot in het verkeerde keelgat bij zijn tegenstander. Het was toen dat Alain V. riep dat “ze hen allemaal hadden moeten vergassen”.

Waarschijnlijke schorsing

Wedstrijdleider Ludo Depooter hoorde dat zelf niet roepen. “Maar de man gaf onmiddellijk toe dat hij iets verkeerd gezegd had en herhaalde op mijn vraag ook zijn woorden,” zegt Depooter. “Ik heb hem dan onmiddellijk uit het toernooi gezet en heb ondertussen ook een verslag opgemaakt voor Tennis Vlaanderen. In de 25 jaar dat ik in de tenniswereld actief ben had ik zoiets nog nooit meegemaakt. Dit kan absoluut niet door de beugel.”

In België is zowel antisemitisme als het rechtvaardigen of goedkeuren van de Holocaust bij wet verboden.

Lees donderdag het volledige artikel in Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER