© Patrick Hattori

Mechelaars toveren Haverwerf om tot geefplein voor speelgoed

Enkele Mechelaars hebben het initiatief genomen om zondag mee te doen aan de nationale actie voor speelgoed-geefpleinen. Heb je speelgoed liggen dat stof ligt te vergaren? Rep je dan naar de Haverwerf, want het is voor de goede zaak.

Sven Van Haezendonck

Met steun van Transitie Mechelen en Mechelen Klimaatstad blazen enkele enthousiaste stadsgenoten zondag 30 november van 13 tot 17u verzamelen op de Haverwerf. Ze geven daarmee gevolg aan een oproep van schrijver Jeroen Olyslaegers.

“Met de feestdagen in aantocht vragen wij iedereen om oud, maar kwalitatief speelgoed gratis aan te bieden op het geefplein”, zegt Sophie Bollen. Samen met Mark, Marthe, Thomas en Werner heeft ze het initiatief genomen voor de Mechelse actie. Zo kunnen gezinnen die het minder breed hebben gratis speelgoed uitkiezen en meenemen.

Geen verspilling

“De aankoop van speelgoed betekent voor heel wat ouders een flinke hap uit hun budget”, klinkt het bij de organisatoren. “Bovendien is het spijtig dat veel kwalitatief, maar ongebruikt speelgoed stof ligt te vergaren en uiteindelijk wordt weggesmeten. Dat is een vorm van verspilling: niet goed voor het milieu én de portemonnee. Daarom roepen we op om zolders en garages eens goed uit te rommelen en speelgoed naar het geefplein te brengen. Zolang de voorraad strekt, is er ook soep.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER