© GVA

Colruyt brengt leven in legendarische dancing Fabiola

Grootwarenhuisketen Colruyt zal binnen enkele weken een afhaalpunt openen in het gebouw van de legendarische dancing Fabiola. De opening van de zogenaamde Collect & Go is nog maar de voorbode van de uitvoering van een naar Heistse normen megaproject.

Bert Provoost

Vijftig jaar lang was dancing Fabiola in Heist een begrip in de wijde omgeving. Het gebouw werd na de sluiting in 2011 opgekocht door de Colruyt Group. Na meer dan drie jaar leegstand geeft de supermarktketen er nu een nieuwe, tijdelijke invulling aan. In de Collect & Go kunnen klanten hun goederen afhalen die ze online besteld hebben. Nu is die service gehuisvest in de winkel van Colruyt zelf langs de Mechelsesteenweg. Maar daar kampen ze al langer met plaatsgebrek.

De bedoeling is om op termijn de dancing te slopen en een veel grotere, nieuwe Colruyt te openen in het binnengebied achter de Fabiola, waar tot voor kort het verdeelcentrum van dochteronderneming Spar gevestigd was. Die activiteiten zijn recent verhuisd naar Mechelen. In samenspraak met de gemeente is ook overeengekomen dat bijkomend nog andere grootschalige detailhandelaars en KMO’s een plaats kunnen krijgen in het acht hectare grote gebied.

In afwachting van de realisatie van het megaproject gaat de eigenaar op zoek naar nieuwe gebruikers voor de gebouwen en wil het de voormalige Spar-infrastructuur ook ter beschikking stellen voor evenementen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER