© Kristof Van Rompaey

CD&V roept nieuwe raad samen: "Punten essentieel voor werking"

Zoals vooraf aangekondigd, daagden Open Vld en N-VA niet op tijdens de gemeenteraad van donderdag. Ook onafhankelijk raadslid Chris Bosmans stuurde haar kat. Raadslid Marc Jaspers van Groen liet zich excuseren om privé-redenen.

Kristof Van Rompaey

De CD&V-fractie was wel voltallig. Gemeenteraadsvoorzitter Roger Janssens (CD&V) opende de raad, waarna hij die meteen voor tien minuten schorste. Omdat er geen andere raadsleden meer opdaagden, werd de zitting vervolgens zonder meer gesloten.

Op de agenda stond de vaststelling van de jaarrekening van 2013. Verder moeten de dossiers rond de voorgestelde budgetaanpassingen voor de kerkfabrieken van Grasheide en Peulis voor 6 december worden gestemd. “Indien de vaststelling niet voor deze datum gebeurt, dreigt de gemeente opgezadeld te worden met een bijkomende kost van 335.000 euro”, klinkt het bij CD&V. Daarnaast stonden ook twee verkavelingsdossiers en de aanstelling van twee nieuwe brandweerstagiairs geagendeerd.

Tot slot dreigt de gemeente Putte volgens burgemeester Chris De Veuster ook distributienetbeheerder Iverlek in de problemen te brengen. “Alle gemeenten worden verzocht om in te stemmen met een overname van de aandelen van Electrabel door Iverlek. De beslissing moet op 1 december bezorgd worden. Aangezien de volgende raad pas later plaats kan vinden, wordt Iverlek mogelijk geconfronteerd met nalatigheidsinteresten of boetes.”

Omdat het niet kunnen doorgaan van de raad volgens CD&V de werking van de gemeente dus ernstig in het gedrang brengt, roept de partij op 5 december een nieuwe raad samen. "Er is dan geen quorum meer vereist."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER