Kalfsgebraad met gepikkelde groenten

Ingrediënten

400 g kalfsgebraad

peper en zout

sojaboter

1 sjalotje, gehakt

1 teentje knoflook, geplet

tijm, laurier en rozemarijn

1 raapje

1/4 bloemkool

1 rood lente-uitje

1/2 wit van prei

12 champignons

1/2 groene en 1/2 gele courgette

2 eetlepels kerriepoeder

1 eetlepel kappertjes

2 eetlepels agavesiroop

4 eetlepels wittewijnazijn

1 steranijs

1 eetlepel runderbouillon

verse kervel

Piet Huysentruyt

Bereidingswijze

Kruid het vlees met peper en zout.

Smelt boter in een pan en voeg de sjalot, knoflook, tijm, laurier en rozemarijn toe.

Leg het kalfsgebraad in de pan en bak het 5 minuten aan elke kant.

Zet de pan in de oven op 180 °C voor 25 à 30 minuten.

Schil het raapje en snijd het in maantjes. Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd het lente-uitje in de lengte in vieren. Snijd de prei in schijfjes en de champignons in vieren. Snijd de courgettes in frietvorm.

Bak alle groenten samen aan in wat boter op een zacht vuur. Bestrooi met kerriepoeder en kappertjes, giet de agave­siroop en wittewijnazijn erover, voeg de steranijs toe en laat sudderen.

Haal het vlees uit de oven en zet de pan op het vuur. Blus met water en voeg runderbouillon toe.

Snijd het vlees en verdeel de groenten. Doe de saus erover en versier met kervel.

INFO

HOOFDMAALTIJD Voor 4 personen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer