Stijn Desmet wordt tweede op eigen piste na diskwalificatie Nederlander

Stijn Desmet is zaterdag tijdens de Europa Cup-finale shorttrack in Hasselt op de 500 meter als tweede geëindigd. Desmet werd op de eerste dag ook al tweede op de 1.500 meter.

De 18-jarige Desmet (Ice Team Antartica) had zijn klassering op de kortste afstand in Hasselt deels te danken aan de diskwalificatie van de riskant rijdende Nederlander Jasper Brunsmann, vrijdag nog de beste op de 1.500 meter.

Brunsmann kwam ook op de 500 meter als eerste over de streep, maar door zijn diskwalificatie schoof Desmet van de derde naar de tweede plaats. De zege was voor de Let Robert Zvejnieks.

Op de 500 meter bij de vrouwen, die werd gewonnen door de Italiaanse Nicole Botter Gomez, was de derde plaats voor Alexandra Danneel. Al was het aantal deelneemsters te klein om daar verregaande conclusies aan te verbinden. Ward Pétré (bij de mannen) en Daphne Merlevede (bij de vrouwen) haalden de A-eindstrijd niet.

Het weinig aantal belangstellenden viel op in IJshal De Schaverdijn, de trainingsbaan van de beste Belgische shorttrackers. De temperatuur in de bescheiden hal aan de Gouverneur Verwilghensingel was aangenaam. “Wel wat anders dan als wij hier trainen”, constateerde bondscoach Pieter Gysel. “Dan is het meestal ijskoud.”

In de Europa-Cupfinale schaatsen de beste subtoppers van het continent tegen elkaar. De beste acht van de Star Class competitie en de Danuba Cup hebben zich voor de driedaagse in Hasselt geplaatst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten