© ISOPIX

Pep Guardiola geeft update over blessure Kevin De Bruyne

Belangrijk nieuws uit Manchester. City-coach Pep Guardiola verwacht dat Kevin De Bruyne binnen 2,5 tot 3 weken weer klaar is om wedstrijden te spelen. De Rode Duivel blesseerde zich vorig weekend aan de adductoren.

vtvn

“De blessure van De Bruyne is niet ernstig”, stelde de Spanjaard in de aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Celtic van woensdag. “Binnen 2,5 tot 3 weken, misschien, zal hij weer klaar zijn.”

De middenvelder van City viel zaterdag geblesseerd uit in de wedstrijd tegen Swansea met een hamstringblessure. Hij mist zo de twee interlands met de Rode Duivels tegen Bosnië en Gibraltar. De Champions League-topper tegen Barcelona (op 19/10) lijkt hij nu dus wel te gaan halen.

Het is geen goede maand voor de Belgen van Manchester City. Eerder deze week viel Vincent Kompany ook al geblesseerd uit, al valt de blessure van de verdediger al bij al mee. Hij kampt met “spiervermoeidheid” en moet zeker de interlands tegen Bosnië en Gibraltar missen. Volgens Guardiola moet hij ongerveer gelijktijdig met De Bruyne kunnen terugkeren.

De Bruyne en Kompany trokken samen naar Barcelona, zoals blijkt uit foto’s op Twitter van bij hun aankomst. Niet om een bezoekje te brengen aan Barça maar om te revalideren bij de gerenommeerde dokter Ramon Cugat.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer