© AP

Eerste NBA Café in Europa opent nog dit najaar de deuren in Barcelona

De NBA zal in het najaar van 2016 zijn eerste café in Europa openen in het Spaanse Barcelona, zo kondigde de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie dinsdag aan.

Het gebouw heeft een oppervlakte van 1.200 vierkante meter en bevindt zich op La Rambla, de bekende en populaire straat in het centrum van Barcelona. In het café zullen de wedstrijden van de NBA live te bekijken zijn op een ‘jumbotron’, een gigantisch vierdubbel scherm dat ook in het midden van de NBA-stadions hangt. Er zal officiële NBA-merchandising gekocht kunnen worden.

“De fans zullen in Spanje gedurende het hele jaar spelers uit de NBA kunnen ontmoeten, zowel de huidige als de voormalige sterren”, verklaarde de NBA. De meest bekeken basketbalcompetitie ter wereld lanceerde in april 2014 het eerste NBA Café buiten de Verenigde Staten in de Filipijnse hoofdstad Manila.

In de NBA staan momenteel zeven Spanjaarden onder contract met onder andere Pau Gasol (San Antonio Spurs), Marc Gasol (Memphis Grizzlies) en José Calderon (Los Angeles Lakers).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer