© rr

Borderbrass behaalt grote onderscheiding

Brassband Borderbrass heeft een mooie prestatie geleverd op de provinciale orkestwedstrijd. De muzikanten behaalden een grote onderscheiding in de ere-afdeling.

Ronny van den Ackerveken

Borderbrass bestaat vijftien jaar. De repetities vinden elke woensdag plaats in de parochiezaal van Wortel (Hoogstraten), maar de muzikanten komen uit de ruime omgeving van Hoogstraten. “De provincie Antwerpen organiseert de orkestwedstrijd om het subsidiebedrag te kunnen afstemmen op de geleverde inspanningen”, zegt voorzitter Jef Jansen van Borderbrass.

“Bij onze vorige deelname werden we bij uitmuntendheid ingedeeld. De grote onderscheiding in de ere-afdeling is een nieuw hoogtepunt. Het mooie is dat op een paar extra repetities na het normale schema werd aangehouden. Individueel heeft elke muzikant wel een inspanning gedaan. Naar verluidt kennen sommige buren van onze leden ondertussen hele passages uit het Borderbrass-oeuvre van buiten."

"We zijn fier dat we volledig met onze eigen vaste bezetting hebben gespeeld. Enkel voor de schaars te vinden slagwerker deden we beroep op een vaste invaller.”

Wie Borderbrass aan het werk wil horen, moet op zaterdag 13 mei in het Gemeenschapscentrum van Hoogstraten zijn.

www.brassbandborderbrass.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER