© RR

Gustaaf Klimt in Binkenstad

Begin volgend jaar wil Peter Schildermans een klimzaal openen in zijn thuisstad. Met zijn idee won hij de Bizidee Pop Poll, goed voor advies ter waarde van 4.000 euro.

woad

Bizidee wilt de ondernemingszin bevorderen bij ondernemers in de dop. Via de online Pop Poll ideeënwedstrijd kunnen zij testen of hun plan in de smaak valt bij het brede publiek. Dat geldt alvast voor de Turnhoutse boulderzaal van Peter Schildermans, die de ­jongste editie won en de daaraan verbonden cheque voor advies ter waarde van 4.000 euro.

“Bij boulderen klim je tegen een muur met een maximumhoogte van 4,5 meter”, legt Peter uit. “Als het misgaat, kom je op een valmat terecht. Aan de hand van kleuren zijn er verschillende moeilijkheidsgraden uitgezet.” Om te boulderen moeten Kempenaars nu nog richting Heist-op-den-Berg of Antwerpen trekken.

Peter verhuisde een jaar geleden van Brussel terug naar Turnhout. “Ik merk dat er initiatieven worden genomen die de stad opnieuw meer schwung en pit geven. Daar wil ik een bijdrage aan leveren.”

De boulderzaal wordt Gustaaf Klimt gedoopt. “Het interieur bevat elementen uit het werk van de Oostenrijkse symbolistische schilder Gustav Klimt”, kan Peter al verklappen. De nieuwe klimzaal, inclusief horecagedeelte, opent in januari 2018 de deuren in het centrum van Turnhout. De onderhandelingen over de exacte locatie lopen nog.