‘Volgend seizoen gaan we geen mal figuur slaan’

Door vorig weekend zijn duel met Guibertin met 2-3 te winnen, was Hemelveerdegems A-team zeker van het behoud. Toch haken veel spelers af. Onder impuls van sportief verantwoordelijke Hans Leeman wordt de leemte echter opgevuld.

ivh

‘Met Pieter Roesems hebben we een degelijke trainer en coach. Toch bleven de resultaten dit seizoen onder de verwachtingen’, geeft Leeman toe. ‘We startten behoorlijk, maar geleidelijk deemsterde de ploeg weg. Waarom precies, werd ook na groepsgesprekken niet duidelijk. Het afhaken van hoekaanvaller Jonas Van Den Brulle woog blijkbaar zwaar door.’

‘Bovendien was de blessurelast vrij groot. Middenman Bram De Paepe moet om medische redenen kappen met het volleybal. Opposite Stijn De Bie sukkelt ook met een chronisch letsel. Ook onze nestor en libero Stijn Coessens en hoekaanvaller Kurt Verdonck haken af. Wegens een druk beroepsleven zet setter Bart Roman eveneens een punt achter zijn volleybalcarrière en voor David Pintelon komt het volleyballen niet meer op de eerste plaats. Het zag er dan ook niet goed uit voor de A-ploeg’, zegt Hans.

‘Omdat ook nog hoekaanvaller Yannis Cordier, de polyvalente routinier Geert Haelterman en wellicht ook setter Roel Hemmerijckx naar ons B-team afzakken, moesten veel spelers worden aangetrokken. Dat is gelukt. Ons A- en B-team gaan volgend seizoen in eerste nationale en eerste provinciale geen mal figuur slaan’, maakt Leeman zich sterk.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen