© rr

Jongeman die politiecombi bekogelde op Luchtbal geeft zich aan

De jongeman die op zaterdag 11 juni met een steen naar een politiecombi gooide is zich woensdag gaan aangeven bij de politie. Hij is ondertussen vrijgelaten onder voorwaarden.

sare

Die bewuste zaterdagavond was het enige tijd onrustig op de Luchtbal. Enkele jongeren waren er samengekomen om te protesteren tegen een eerder politieoptreden waarbij Abdel Arbi, een jongeman uit de buurt, gewond raakte. Tijdens de relletjes sneuvelden combiruiten en in de daaropvolgende nachten werden ook twee auto’s in brand gestoken.

Kort na de feiten dook op internet een filmpje op waarin te zien was dat een jongeman met een steen het raam van een politiecombi ingooide. Die jongeman, de 18-jarige Ilyasse C. uit Boom, ging zich woensdag aangeven, dat bevestigt zijn advocaat Matthias Leys. “Hij is zichzelf gaan aangeven en heeft zijn versie van de feiten gegeven”, zegt Leys. “Mijn cliënt wil nu vooral voort met zijn leven.” Na voorleiding bij de onderzoeksrechter werd C. onder voorwaarden vrijgelaten, hij moet onder andere een avondklok respecteren.

De voorbije week was het onderzoek naar de relletjes en brandstichtingen in de wijk al in een stroomversnelling gekomen. Er werden enkele jongeren opgepakt, anderen kregen een uitnodiging voor verhoor door de lokale recherche . Ook bij Ilyasse C. thuis in Boom viel de politie al binnen, hij bleek toen niet thuis te zijn. De ‘steengooier’ is alleszins geen onbekende voor politie en justitie, hij verbleef al geregeld in gesloten instellingen. Voor een van de geweldfeiten die hij als minderjarige pleegde, een aanval met een machete, werd hij zelfs uit handen gegeven door de jeugdrechter. Politie noch parket wilden donderdagavond bevestigen dat de jongeman zich aangegeven had.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER