© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

1 / 7
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

"Hier komt de Europese kampioen!"

Jo Helsen, cafébaas van café Welkom in Noorderwijk, vertrok donderdagavond voor de achtste keer met een trouwe crew in drie oldtimer Volkswagenbusjes met een retro caravan richting Ronde van Frankrijk, waar hij met zijn Café Welkom on Wheels weer de hele wereld aan zijn mobiele toog zal verwelkomen de komende drie weken. Heel opvallend: aan de motorkap van zijn busje hangt in het groot 'Dégage dégage, voice le Champion Européen". Jo is 100% zeker dat hij dat bord er vrijdagavond rond 23u niet moet afvijzen na de match tegen Wales, maar er glorieus heel de Ronde lang mee kan stoefen, zelfs na de finale van 10 juli.

Kristin Matthyssen

Helsen en co kwamen donderdagavond hun tanks volgooien aan het Total Tankstation van 'tante Rita' Helsen in Massenhoven, die ditmaal voor de eerste keer sponsor is en haar neef ook ergens in de buurt van de Mont Ventoux twee dagen gaat vergezellen.

Een hele supporterskliek kwam de mannen succes en een dorstige Tour toewensen. De drie VW-busjes zijn van bouwjaar '63, '66 en '67. Er rijdt ook een 12-tonner mee die gevuld is met Bicky-burgers, Stella, Duvel en Kasteelbier om langs de tourpassages te verkopen. "Niet alleen Vlamingen, maar de hele wereld hangt de komende drie weken aan de toog in Café Welkom on Wheels", voorspelt Jo.

Alle jerrycans en tanks werden gevuld bij 'tante Rita' in Massenhoven, want de karavaan wil nog doorrijden tot voorbij Rijsel, om de EK-gekte voorbij te zijn tegen morgen. Gelukkig is er ook een mechanieker die de busjes volgt, want donderdag moest er voor Massenhoven al een tussenstop worden gemaakt in Grobbendonk omdat een busje was stilgevallen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER