Vliegtuig maakt noodlanding op Zaventem

© Filip De Smet

Een vliegtuig van SN Brussels Airlines, komende uit Milaan, heeft maandag om 16.01 uur een geslaagde noodlanding gemaakt op de luchthaven van Zaventem. De piloot had een rookmelding gekregen, maar kon het toestel veilig aan de grond zetten.

tg

‘Zopas succesvolle noodlanding gemaakt op Zaventem. Dan gaat er toch heel wat door je hoofd. Thanks piloot en crew!’, zo twitterde VBO-topman Pieter Timmermans om iets na 16 uur. Het vliegtuig waarop hij zat kwam uit Milaan.

Kort voor de landing kreeg de piloot een melding van rookontwikkeling in de bagageruimte. ‘De procedure voorziet dat de piloot in zo een geval geen enkel risico neemt en de luchtverkeersleiding verwittigt. Die alarmeert dan de hulpdiensten’, zegt Nathalie Van Impe van Brussels Airport.

‘Het probleem zat hem blijkbaar in de rookdetectoren zelf, want in het vliegtuig noch in de cockpit is rook vastgesteld. Voor de passagiers, die verwittigd werden, is zoiets misschien angstaanjagend, maar het vliegend personeel is goed opgeleid en weet wat te doen in zulke omstandigheden. De piloot heeft het vliegtuig dan ook veilig aan de grond gezet. Er wordt nu onderzocht wat het probleem is', zegt de woordvoerster van Brussels Airport.

Het ging om een Avro RJ 100 vliegtuig. Er waren 86 passagiers en 4 crewleden aan boord.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen