Marokkaan stikt in koffer tijdens illegale reis naar Spanje

Een Marokkaan is gestikt toen hij in een koffer op illegale wijze het Spaanse vasteland wilde bereiken. De 27-jarige man stierf op een veerboot, die van de Spaanse exclave Melilla in Noord-Afrika naar de havenstad Almería in Zuidoost-Spanje voer. Een 34-jarige broer van de Marokkaan had de koffer in zijn auto verstopt. Dat deelde de politie maandag mee.

gjs

Toen hij na de vijf uur durende overtocht kort voor de aankomst van het schip in Almeria naar het parkeerdek ging, stelde hij vast dat zijn jongere broer niet meer ademde. Hij alarmeerde de bemanning van de veerboot, die er niet in slaagde hem te reanimeren. De broer werd op verdenking van doodslag opgepakt.

De Marokkaanse politie belette maandag bij Melilla een 400-tal Afrikaanse vluchtelingen het gebied van de Spaanse exclave binnen te dringen. Volgens de Spaanse autoriteiten hielden de ordehandhavers van het Noord-Afrikaanse land de vluchtelingen tegen nog voor ze de grensomheiningen konden bereiken. De voorbije maanden waren er bij Melilla nauwelijks pogingen om illegaal in Spanje te geraken. De laatste massale bestorming van de grensomheiningen werd in mei geregistreerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen