Tweede editie Amateurama Leuven heeft aandacht voor Eerste Wereldoorlog

In Leuven gaat vanavond de tweede editie van start van het vierdaagse amateurkunstenfestival Amateurama. 34 Leuvense verenigingen actief in een veelluik aan genres, gaande van theater, beeldende kunsten, goochelkunst, muziek en fotografie organiseren er activiteiten. Naar aanleiding van 100 jaar Eerste Wereldoorlog staan enkele daarvan in het teken van de herdenking.

Zo brengen op zaterdag 26 april de Koninklijke Harmonie Volharding Kessel-Lo en Koor Canzonetta in de Minnepoort "In Leuven velden - een ode aan de martelaren van 14/18". Het beeldend atelier De FactorY presenteert in OPEK een tentoonstelling over het identiteitsverlies in oorlogsjaren.

Verschillende andere initiatieven tijdens Amateurama zijn het resultaat van samenwerking. Zo is er de fotografie-expo Leuven waaraan verschillende fotoclubs meewerkten. In "Moving emotions, Belgian Nepal cultural night" gaan diverse groepen met poëzie, muziek en dans op zoek naar universele gevoelens en explosieve emoties.

Het programma bevat nog diverse toneelopvoeringen, optredens van zangkoren en dergelijke. Ook aan bod komen goochelkunsten van Mister M en het freepodium Jazz 'nWords.

Meer informatie over de volledige programmatie vindt u op de website.

Meest gelezen