© Google Street View

Tot zes jaar cel voor reeks overvallen en inbraken

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft woensdag drie mannen veroordeeld voor een reeks overvallen en inbraken. Daniel C. (35) en Hercules R. (30) vliegen zes jaar cel achter de tralies. Denis S. (25) kreeg een bijkomende celstraf van dertig maanden na een eerdere veroordeling tot 38 maanden voor gelijkaardige feiten.

Drie mannen overvielen op 28 november 2014 het Aldi-filiaal aan de Frans De Vriendtstraat in Borgerhout. Eén van de daders was gewapend met een zilverkleurige revolver. Ze maakten een geldkoffer met 2.500 euro buit. De revolver werd later in de buurt teruggevonden. Op camerabeelden van de winkel was te zien hoe één van de overvallers de toegangsdeur aanraakte.

Via die achtergebleven vingerafdrukken werd Daniel C. geïdentificeerd. Hij werd in juli 2016 gearresteerd en leidde de politie naar Hercules R. en Denis S. Het DNA van die laatste werd op de zilverkleurige revolver aangetroffen en hij ging eveneens tot bekentenissen over. Hercules R. betwistte iedere betrokkenheid, maar werd door de anderen als mededader aangeduid.

Daniel C. bekende nog meer feiten. Twee weken voor de overval op het Aldi-filiaal had hij samen met de twee anderen een man overvallen in zijn woning aan de Dokter Van de Perrelei in Borgerhout. Ze hadden zijn horloge, ringen en portefeuille gestolen.

Op 7 maart 2015 hadden hij en Hercules R. ook nog ingebroken in een pastorijwoning in Antwerpen. Daniel C. bekende daarnaast nog drie andere inbraken in Niel en Antwerpen, die hij alleen had gepleegd. De rechtbank achtte alle feiten bewezen. De drie beklaagden waren geen onbekenden voor het gerecht en werden al meermaals veroordeeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER