VIDEO. Politie beveiligt en bewaakt gevoelige plaatsen voor bezoek Trump

Een kleine twee uur voor de Amerikaanse president Donald Trump aankomt in Brussel, zijn de grote middelen merkbaar die de Brusselse politie inzet om verschillende gevoelige plaatsen te beveiligen en bewaken. Vooral in de omgeving van het koninklijk paleis, de Amerikaanse ambassade en The Hotel is de politie-aanwezigheid fel verhoogd en patrouilleren meer militairen, maar ook de omgeving van het Stefaniaplein, waar de Turkse president Erdogan zal overnachten, wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Belga

De Amerikaanse ambassade is sowieso al een versterkte burcht maar die indruk wordt woensdag enkel nog versterkt, nu de Amerikaanse president naar alle waarschijnlijkheid de nacht zal doorbrengen in de aanpalende residentie van de ambassadeur. De politiebewaking aan de voorzijde van het gebouw, aan de Regentlaan is gevoelig versterkt en op het nabijgelegen Kunst-Wetkruispunt staan niet alleen verschillende zwaarbewapende agenten en een pantserwagen van de federale politie, maar ook militairen van het 5de Linie-regiment. Vlakbij staan ook vier grote militaire trucks, die gebruikt zullen worden om het verkeer op het kruispunt te blokkeren wanneer het konvooi van de Amerikaanse president langskomt.

Recht tegenover de Amerikaanse ambassade, op de Kunstlaan, staan dan weer Spaanse ruiters opgesteld om eventuele betogers op afstand te houden. De achterzijde van de ambassade, in de Hertogstraat, is eveneens zwaar bewaakt. Die Hertogstraat is zelfs gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer.

Ook in de omgeving van The Hotel, waar First Lady Melania Trump zal logeren, staat onder politiebewaking. Op de Waterloolaan is parkeren woensdag en donderdag verboden, tussen de Naamsepoort en het Louiza-kruispunt.

Ook het Stefaniaplein wordt nauwlettend in de gaten gehouden. De Brusselse politie vreest er een betoging van aanhangers van de Turkse president Erdogan en een confrontatie met eventuele tegenbetogers. Op het Poelaertplein vlakbij staat dan ook een impressionante politiemacht klaar om in te grijpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER